torsdag 22 september 2011

Hur många lingon finns det i skogen?

Svår fråga, men till 1 kg färska bär går åt 120 g torkade. Stolt återförsäljare av bärpulver! Snart kan du läsa och beställa bärpulver på hemsidan. Har du frågor redan nu är du välkommen att höra av dig.
Bären som används kommer från Sverige och norra Finland.Hela bäret torkas; skal, fruktkött och kärnor, och mals till ett fint mjöl. Allt nyttigt i bäret behålls i processen och det finfördelade bäret är lätt för din kropp att tillgodogöra sig. Blanda 1 tsk om dagen i kall dryck eller strö på yoghurt eller gröt, blanda i glass och glasyr till kakan, gör likör men undvik helst att värma bären.
Innehåller stora mängder naturliga antioxidanter och vitaminer, tar hand om fria radikaler i kroppen. Enligt Livsmedelsverken överlever inte dvärgbandmasken och dess ägg torkningen.

Färgen på bären talar om vilken antioxidant det är, därför är det bra att blanda så att du får med många. Bärpulvren finns i blandning eller vart och ett för sig. Bären har många användningsområden - du kan äta dem för att stärka ditt immunförsvar, supporta mage och tarm, slemhinnor, förebygga och lindra vid urinvägsbesvär m m.

Och de är goda! Smakar verkligen bär. Inom många hälsotraditioner använder du kost som en del i att skapa god hälsa. Bären är ett sätt att ge kroppen näring för att kunna helas - utan biverkningar. Prova du också!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar